Opgeruimd leven

Een boek over hoe je de tijd vindt om al eens een boek te lezen.

Dit is het boek dat ik zelf had willen lezen toen ik verzoop in mijn leven met drie kinderen en een drukke baan. Mijn dagen leken toen alleen maar te bestaan uit werken, werken, werken, slapen en overleven. Het was een tijd waarin vijf minuten ongestoord douchen een ongelofelijke luxe was. Ik schreef het uiteindelijk zelf voor alle vrouwen en mannen die worstelen met de combinatie van betaald en onbetaald werk, zorg en zelfzorg.

 

Tijd is de heilige graal waar iedereen naar op zoek is. Soms lijkt het alsof mijn leven een aaneenschakeling is van tijd maken, tijd vinden en tijd inhalen, soms mopperend over het verlies van tijd, vaak uitkijkend naar tijd hebben en tijd krijgen. In dit boek probeer ik aan te tonen dat focussen op wat voor jou essentieel is en loslaten wat ballast is, je op weg zet om die tijd te vinden. Dat inzicht pas ik toe op alles wat met je leven thuis te maken heeft, maar ook op het werk. Hoe combineer je beide aspecten van je leven op een manier waarop je zelf balans en rust vindt? Dat kan alleen als je keuzes maakt en je goed organiseert: van ontspullen tot bullet journals maken tot technologie voor jou laten werken.

 

In dit boek pas ik de rode draad – focussen op wat voor jou essentieel is en loslaten wat dat niet is –  op alle terreinen van een mensenleven: je huis en thuis, je werk en engagement en jezelf als persoon. Op die manier probeer ik een antwoord te geven op de vraag die zo veel mensen in deze druk-druk-druksamenleving bezighoudt: hoe combineer ik al die rollen in mijn leven op een manier die me gelukkig maakt? Praktische oefeningen en concrete tips dagen je uit om je leven in handen te nemen, zodat je je tijd kan invullen zoals jij dat echt wil.

 

Kort gezegd: hoe je toch de tijd vindt om al eens een boek te lezen, daar gaat dit boek over.

 

Dit boek is te koop in de boekhandel of online.